Direct door naar content
Dit maakt Uniek Sporten Thuis toegankelijk voor iedereen afbeelding nieuwsbericht

Dit maakt Uniek Sporten Thuis toegankelijk voor iedereen

11 oktober 2024

Uniek Sporten Thuis maakt sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk. Wat je beperking ook is, sporten kan altijd! Met deze website kun je namelijk de leukste workouts gewoon in je eigen huiskamer doen. Bij het ontwikkelen van dit programma hebben we extra op de toegankelijkheid gelet. Hieronder lees je op welke 5 punten je dat kunt merken.

Uniek Sporten Thuis is ontwikkeld met steun van het Bartiméus Fonds en zo toegankelijk mogelijk gemaakt. De oefeningen zijn bedacht door professionals uit revalidatie en gezondheidswetenschappen, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Je kunt dat heel eenvoudig zelf ervaren door je vandaag nog te registreren. Voor je de meubels aan de kant zet en aan de slag gaat, kun je ook hier eerst de vijf voordelen van Uniek Sporten bekijken.

1. Gratis

Als het gaat om toegankelijkheid, is het belangrijkste voordeel van Uniek Sporten thuis dat het volledig gratis is! Dit zorgt er natuurlijk dat Uniek Sporten Thuis geen financiële drempels opwerpt. Je hebt dus geen abonnement nodig waar je aan vast zit. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis account aan te maken bij Uniek Sporten. 

2. Audiodescriptie

Met een visuele beperking kun je ook meedoen aan Uniek Sporten Thuis. We hebben namelijk alle workouts voorzien van audiodescriptie. Op die manier krijg je extra uitleg te horen over hoe je de oefeningen moet uitvoeren en waar je op moet letten. Daarnaast zijn contrastkleuren en de lettergrootte aan te passen en is de achtergrond van video's voor een visuele beperking volledig neutraal zodat het contrast met de trainer maximaal is. 

3. Gebarentaal / ondertiteling

Naast audiodescriptie zijn er ook transcripts toegevoegd. Ben je doof of slechthorend dan kun je gebruikmaken van gebarentaal of ondertiteling in de workouts. Zo kun je gesproken aanwijzingen van de trainers net zo goed meekrijgen als ieder ander.

4. Trainers

Onze trainers maken Uniek Sporten Thuis ook toegankelijk, want zij hebben zelf ook een beperking. In het overzicht van de trainers kun je hun verhaal lezen en zo kiezen wie bij jou past. Je komt daar bijvoorbeeld bekende trainers tegen zoals acteur en trainer in gebarentaal Robin Frings of paralympische atlete Noëlle Roorda. De uitleg van de trainer is zo duidelijk, dat sporters het goed kunnen volgen.

5. Workouts die bij jou passen

De trainers hebben meegedacht over de workouts die ze geven. Zo kun je kiezen uit zeven categorieën: blind/slechtziend, chronische klachten, verminderde armfunctie, rolstoelgebruik met verminderde of volledige armfunctie, verminderde beenfunctie en doof/slechthorend. Dat maakt het programma dus voor alle beperkingen toegankelijk. Wat tot slot een groot voordeel is van Uniek Sporten Thuis: je kunt alles op je eigen tempo doen.

Dus waar wacht je nog op: registreer je nu gratis op Uniek Sporten Thuis!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: