Direct door naar content
Vraag het Uniek Sporten: hoe kan ik blijven sporten tijdens de zomerstop? afbeelding nieuwsbericht

Vraag het Uniek Sporten: hoe kan ik blijven sporten tijdens de zomerstop?

22 juli 2024

Bij Uniek Sporten helpen we graag iedereen op weg die wil gaan sporten of bewegen. Ook met praktische vragen over het sporten kun je bij ons terecht. Wij zijn kortom de vraagbaak voor sporters, ouders, sportaanbieders en vrijwilligers. De adviezen en tips over aangepaste sport die we geven, zijn vaak voor meer lezers interessant. Daarom delen we deze in de rubriek ‘Vraag het Uniek Sporten’. Deze keer: hoe kan ik blijven sporten nu mijn sportclub zomerstop heeft?

Dat is ook jammer: ben je net zo lekker bezig met het sporten en dan gaat je club een tijdje dicht. Dat veel sportverenigingen nu zomerstop hebben, betekent natuurlijk niet dat je nu maar op de bank hoeft te blijven hangen. Wij hebben een paar handige tips om ook in deze zomerperiode actief te blijven, zodat je ook weer fit aan het nieuwe seizoen kunt beginnen.

Zoek je vrienden op

Je sportvrienden van het voetballen, hockey of rolstoelbasketbal zie je nu door de zomerstop even niet. Maar je kunt elkaar natuurlijk ook gewoon opzoeken en samen op een pleintje een balletje trappen. Zo gaat het sociale van het sporten ook niet verloren.

Ontdek een nieuwe sport

De zomerstop is ook de perfecte tijd om een nieuwe sport te proberen. In de zomer maken heel veel sporters even een uitstapje naar iets anders. Zeker buitensporten als mountainbiken, handbiken, suppen, tennis en padel zijn in de zomermaanden extra populair. Je kunt ook nog aan laagdrempelige activiteiten als wandelen, fietsen en jeu de boules denken. Dat zijn zeker beweegvormen die je buiten clubverband kunt gaan doen.

Uniek Sporten Thuis

Blijf je liever een beetje in en om het huis, bijvoorbeeld ook omdat je afhankelijk bent van vervoer. Dan is Uniek Sporten Thuis de oplossing om nu in conditie te blijven. Op deze gratis website staan allerlei toffe workouts voor ieder niveau en beperking. Het maakt dus niet uit of je een doorgewinterde sporter bent of een beginner: iedereen wordt uitgedaagd. De oefeningen zijn bedacht door trainers die zelf ook een beperking hebben, dus dat komt helemaal goed. Als je een profiel hebt gemaakt en een trainer hebt gekozen, dan is het een kwestie van meubels aan de kant en beginnen maar.

Start direct bij Uniek Sporten Thuis.

Stel ook je vraag

Heb jij ook een vraag over sporten met een beperking? Of het nu voor jezelf is, voor een ander of voor je club: stel je vraag aan Uniek Sporten door een mail te sturen naar info@unieksporten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: