Direct door naar content
Maak kennis met onze finalisten: teams afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met onze finalisten: teams

14 oktober 2024

Het is zover: de finaleronde van het Uniek Sporten Talent 2024 voor de categorie teams is begonnen! Tot 28 oktober 12.00 uur kan jij meebepalen wie deze titel, met bijbehorende prijs, in de wacht sleept. Dat doe je door je stem uit te brengen op jouw favoriete sporttalent. Dat kan één keer per categorie. De sporttalenten zijn namelijk onderverdeeld in drie categorieën: lichamelijke of zintuiglijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams.

Om je een handje te helpen bij jouw keuze, hebben we hieronder de vier finalisten in de categorie teams op een rij gezet. Klik op de linkjes over de verhalen om het hele artikel te lezen en je stem uit te brengen.

Rowing Blind
“Denk in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden”

Er zijn maar weinig sporten waarbij het niet veel uitmaakt of je veel, weinig of niets kunt zien. Een van die sporten is roeien. Je vaart immers achteruit, dus geen enkele roeier ziet waar hij of zij heen gaat. Dat maakt roeien bij uitstek geschikt voor mensen met een visuele beperking. Stichting Rowing Blind zet zich al vijf jaar in om roeien toegankelijk te maken voor deze doelgroep.

Klik hier voor Rowing Blinds hele verhaal.

Goalball Zwolle
Denken in oplossingen

Sport en saamhorigheid. Daar draait het om bij Goalball Zwolle. Competitie staat zeker centraal, maar saamhorigheid en een sociaal prettige omgeving voor de leden is net zo belangrijk. De kenmerken van goalball lenen zich uitstekend voor mensen met een visuele beperking, maar iedereen kan de sport doen en is dus ook welkom in Zwolle. De vereniging wil leden uitdagen om de best mogelijke sportieve prestatie neer te zetten en wil tegelijkertijd mensen met een beperking over de drempel helpen en aan het sporten krijgen. Het komt samen in hun korte, kernachtige slogan: ‘Als je durft!’

Klik hier voor Goalball Zwolle's hele verhaal.

Rolstoelhandbalteam BFC-Beek (L)
"Als je de beperkingen kent, kun je onbeperkt te werk gaan"

In 2016 besloten twee gepassioneerde handballers om rolstoelgebruikers een kans te bieden om actief te zijn in de sport. Met hulp van de gemeente en sponsors werden rolstoelen aangeschaft, waardoor de eerste stappen richting een gezamenlijk avontuur gezet konden worden. Dat groeide uit tot rolstoelhandbalteam BFC Beek, een team dat staat voor saamhorigheid, doorzettingsvermogen en sociale verbinding.

Klik hier voor Rolstoelhandbalteam BFC-Beek (L)'s hele verhaal.

Framerunning Sneek (AVHorror)
Dromen van nog meer Framerunners

Frame Running doe je op een frame met drie wielen, een zadel, een borststeun en een stuur. Je gebruikt je voeten om je voort te bewegen, waardoor je kunt lopen of zelfs rennen! In mei van 2022 werd de sport onderdeel van Atletiekvereniging (AV) Horror uit Sneek. Vijf sporters, waarvan de jongste twaalf jaar is en de oudste 29, vormen nu samen de Framerunners van de vereniging.

Klik hier voor Framerunning Sneek (AVHorror)'s hele verhaal.

Uniek Sporten Talent wordt mede mogelijk  gemaakt door AON Talent Foundation en Crowe Foederer.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: