Direct door naar content
Bijzondere fietstochten door heel Nederland, geschikt voor handbikers afbeelding nieuwsbericht

Bijzondere fietstochten door heel Nederland, geschikt voor handbikers

23 juli 2024

Nederland staat bekend om zijn fietsvriendelijke infrastructuur en prachtige landschappen. Dit jaar organiseert Le Champion een serie bijzondere fietstochten door heel Nederland, die ook geschikt zijn voor handbikers. Deze tochten bieden een geweldige fietservaring, en dat in eigen land!

Duinentocht

Op zaterdag 27 juli start de Duinentocht vanuit Castricum. Fietsers kunnen kiezen uit routes van meerdere afstanden, bijvoorbeeld 50 km of zelfs 75 km. Deze routes gaan door het prachtige en grotendeels autovrije duingebied van Bergen aan Zee, Sint Maartenszee en Wijk aan Zee. Ondanks een aantal iets minder verharde paden is deze tocht ook geschikt voor handbikers. Tot donderdag 25 juli betaal je iets minder als je gebruikt maakt van de voorinschrijving. Op de dag zelf kun je je uiteraard ook gewoon nog aanmelden. Meer informatie vind je op Le Champion's website.

Kastelentocht

De Kastelentocht vindt plaats op zondag 25 augustus en voert langs de mooiste kastelen en landhuizen in de provincie Utrecht. Deze tocht biedt routes van onder andere 60 km en zelfs 80 km, mocht je nog meer uitdaging zoeken. De tocht loopt over fietspaden en stille landwegen, met start en finish op de ijsbaan in Baarn. Voor meer details, bezoek de Kastelentocht-pagina.

Noorder IJ- en Zeedijktoer

Op zaterdag 7 september kun je deelnemen aan de Noorder IJ- en Zeedijktoer. Deze tocht volgt een eeuwenoud dijkenstelsel dat vroeger de bevolking beschermde tegen het wassende water van Het IJ. Met een uitdagende afstand van 80 km, startend en eindigend bij Fort aan Den Ham, biedt deze tocht een unieke kijk op de waterwerken van Nederland. Meer informatie is te vinden op de website van de Noorder IJ- en Zeedijktoer.

Markertoer

De oudste toertocht van Le Champion, de Markertoer, vindt plaats op zaterdag 5 oktober. Deze tocht voert door het veenweidegebied boven Amsterdam en biedt een schitterende, afwisselende route over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg. De route van 50 km start vanuit Purmerend. Bezoek de Markertoer-pagina voor meer informatie.

Wij hebben ons in dit artikel beperkt tot de afstanden die ook geschikt zijn voor handbikers. Een aantal tochten biedt ook langere afstanden. 

Doe mee en geniet van het fietsen door de mooiste landschappen van Nederland!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: