Direct door naar content
Haagse stranden beter toegankelijk met allerlei extra’s afbeelding nieuwsbericht

Haagse stranden beter toegankelijk met allerlei extra’s

06 augustus 2024

Een dagje naar het strand moet ook leuk zijn als je in een rolstoel zit. Gelukkig worden steeds meer strandlocaties beter toegankelijk. Voor de zomer losbarstte heeft de gemeente Den Haag samen met Voorall, een organisatie die zich inzet voor Hagenaars met een beperking, mooie stappen gezet bij de stranden van Kijkduin en Scheveningen.

Bij de Haagse stranden zijn allerlei extra voorzieningen gekomen die ervoor moeten zorgen dat iedereen van een dagje strand kan genieten. In Kijkduin zijn bijvoorbeeld bij strandtent 14 een openbare, toegankelijk toiletunit op het strand te vinden. Naast invalidentoiletten zijn hier nu ook een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen beschikbaar gemaakt.

Unieke strandervaring

Als je nu een keer de zee in wil dan is diezelfde strandtent ook een goed startpunt. Daar hebben ze namelijk een ‘Tiralo 2’ staan, een stretcher met grote wielen en drijvers. Doordat die speciale ligstoel het water in kan geeft dit een unieke strandervaring. (zie ook de foto boven dit artikel). Bij Strandtent 14 vind je verder ook twee duwstrandsrolstoelen. Als je niet per se het zand in wil dan kun je ook ver komen, want op drie nieuw aangelegde betonnen paden kun je naar een mooi uitkijkplateau rollen.

Scheveningen

De populaire badplaats Scheveningen zorgt iedere zomer dat meerdere toegankelijke paden richting zee worden aangelegd: bij het Sportstrand, bij het Carlton Beach Hotel en bij de Pier. Ook kun je naar een uitkijkplateau bij de vloedlijn rollen. Verder vind je net als in Kijkduin bij de stalling bij 'Strandweg Haven' allerlei speciale strandrolstoelen en -rollators die je kunt huren via Biesieklette. Daar kun je ook een rolstoelfiets, een tandem en de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ huren.

Deze plek is al goed toegankelijk gemaakt met gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoningstafel voor volwassenen en een tillift.

Meer toegankelijke zomerlocaties

Het strand van Scheveningen staat ook in het ebook Zomerlocaties. Hierin hebben we de 12 mooiste rolstoelvriendelijke stranden en zomerlocaties voor jou op een rijtje gezet. Vraag het ebook hier direct aan!

Foto: de Tiralo 2 via Offroadsolutions.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: