Direct door naar content
Wie nomineer jij als Uniek Sporten Talent 2024? afbeelding nieuwsbericht

Wie nomineer jij als Uniek Sporten Talent 2024?

29 juli 2024

In dit mooie Paralympische jaar, waar onze TeamNL sporters voor hún beste prestatie gaan, willen wij onze eigen lokale unieke sporters ook in het zonnetje zetten! We zijn namelijk op zoek naar bijzonder sporttalent. Help jij mee? Voor de verkiezing Uniek Sporten Talent 2024 kun jij namelijk jezelf of jouw favoriete sporter nomineren. Het gaat hierbij om Nederlandse breedtesporters met een beperking die op hun eigen manier een indrukwekkende prestatie hebben geleverd. Ken of ben jij zo’n sporter of team? Vertel het ons! Wie weet wint jij of jouw favoriet de titel en het prachtige prijzenpakket.

Samen met onze 1% FairShare® partners AON Talent Foundation en Crowe zijn we op zoek naar hét Uniek Sporten Talent van 2024. Dit kan zowel een sporttalent met een beperking als een team zijn die een indrukwekkende prestatie heeft geleverd, een mooie persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt of een inspiratie voor anderen is geweest. Denk jij nu direct aan jezelf, jouw sportmaatje of een sportploeg bij jou uit de buurt? Nomineer dan nu dat sporttalent!

Hoe kun je nomineren?

Het nomineren van een sporttalent is heel erg simpel. Vul op www.unieksporten.nl/talent het formulier in, schrijf een korte motivatie en voeg een foto of filmpje toe. Na de inzending sturen wij het sporttalent een e-mail waarin hij/zij akkoord moet gaan met deelname aan de verkiezing. Na akkoord van het sporttalent publiceert Uniek Sporten Talent zijn/haar profiel op de website. Je hebt tot en met 30 augustus 2024 om de sporttalenten te nomineren.

Eerste stemronde

Vanaf 16 september 2024 start de verkiezing en is er de mogelijkheid om op de sporttalenten te stemmen. De eerste stemronde eindigt vervolgens op 30 september. Het doel van de eerste stemronde is het verzamelen van zo veel mogelijk stemmen. Per categorie gaan er vier deelnemers door naar de finaleronde. Drie van de vier deelnemers gaan door op basis van het meeste aantal stemmen. De jury (die in september bekend gemaakt wordt) bepaalt wie de vierde finalist is door een wildcard uit te reiken aan het sporttalent met een bijzonder verhaal.

Categorieën

De drie categorieën bij de Uniek Sporten Talent 2024 verkiezing zijn:

  • Categorie 1 - Sporttalenten met een lichamelijke of visuele beperking.
  • Categorie 2 - Sporttalenten met een verstandelijke of meervoudige beperking.
  • Categorie 3 - Teams die bestaan uit sporttalenten met een beperking en samen een sport beoefenen. Sporttalenten spelen deze sport in wedstrijdverband, waarbij alle deelnemers bijdragen aan de eindprestatie.

Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een beperking en een leeftijd van boven de zes jaar. De richtlijnen van Uniek Sporten Talent 2024 sluiten (top)sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP- of selectiestatus) uit van deelname aan deze verkiezing.

Finaleronde

Gedurende de finale stemt het publiek op de vier finalisten per categorie (twaalf finalisten in totaal). De finale start op 14 oktober en eindigt op 28 oktober. Na 28 oktober worden de stemmen geteld en komt per categorie één winnaar uit de stembus. Deze winnaars worden op maandag 18 november tijdens het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport in Theater Amsterdam bekendgemaakt en gehuldigd.

Voor het zover is moeten eerst de sporters genomineerd worden. Geef dus snel jezelf of jouw favoriete Uniek Sporten Talent aan ons door via het formulier!

Heb je vragen of wil je meer informatie over het Uniek Sporten Talent 2024? Stuur dan een e-mail naar sporttalent@unieksporten.nl. Wij doen ons best om binnen drie werkdagen een antwoord te geven.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: