Direct door naar content

Rowing Blind

Is dit jouw sporttalent van het jaar 2024?

Sport

Roeien

Categorie

Teams

Breng nu jouw stem uit!

Motivatie

Rowing Blind is in 2019 gestart door studenten van roeivereniging Triton in Utrecht. Vanuit het idee om de roeisport toegankelijker te maken hebben zij een roeitraject van acht trainingen opgezet voor mensen met een visuele beperking die kennis wilden maken met de roeisport.

Nadat dit idee goed opgepakt werd is Stichting Rowing Blind tot stand gekomen. Nog altijd staan de (inmiddels oud-) studenten aan het roer van de stichting. Inmiddels worden er door het hele land Rowing Blind roeitrajecten aangeboden.
De roeitrajecten bestaan uit acht trainingen waar het op een gezellige en laagdrempelige manier kennismaken met de roeisport centraal staat. Een groep enthousiaste roeiers meldt zich aan en zal tijdens deze trainingen de kans krijgen om te ontdekken of de roeisport iets voor ze is.

Wanneer de roeier er klaar voor is, zullen wij deze ook begeleiden met het aanmelden bij een reguliere vereniging. Naast dat er hard wordt getraind in de boot, wordt er ook altijd na de training geluncht of geborreld. Zo kunnen de deelnemers en studenten elkaar beter leren kennen en een band met elkaar opbouwen. Verder worden er leuke uitjes georganiseerd, zoals een bezoek aan Centrum Wakam, schaatsen op een ijsbaan of samen uit eten.

Ook kunnen deelnemers meedoen met verschillende roeiwedstrijden. Zo worden er tussen de verschillende roeilocaties regelmatig onderlinge, informele wedstrijden georganiseerd. Ook hebben deelnemers sinds 2022 zelfs meegedaan aan een echte roeiwedstrijd: de Hollandia Roeiwedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam. En in 2023 heeft er zelfs een achttal roeifanaten (vier ziend, vier slechtziend) 100 kilometer geroeid op de Ringvaart Regatta. Een prestatie die wij allemaal bewonderen.

De drijvende kracht achter Rowing Blind zijn de betrokken studenten van de roeivereniging, die de trajecten op vrijwillige basis mogelijk maken. Als deelnemer van een traject wordt je gekoppeld aan een roeimaatje. Dit is altijd een student. Het roeimaatje is de persoonlijke buddy van de deelnemer en zit altijd achter de deelnemer in de boot. Zo kan het roeimaatje altijd persoonlijke begeleiding bieden. De boot is gevuld met vier roeiers en een stuurman of -vrouw en er fietsen coaches mee langs de kant. Deze coaches zijn ook studenten van de roeivereniging.
 


Terug naar overzicht

Programma van:

Partners: