Direct door naar content

Sportdag 'on wheels' Duin & Bollenstreek

Multisportdag voor rolstoelsporten op zondagmiddag 6 oktober

Header afbeelding van dit project

Deze sportdag is specifiek bedoeld voor mensen die vanwege een fysieke beperking een aangepaste sport- of beweegactiviteit zoeken. Het is een multisportevenement waarbij je verschillende rolstoelsporten kunt uitproberen. De deelnemers volgen clinics en maken zo kennis met verschillende sporten en sportclubs uit de regio. Denk aan rolstoelhandbal, boccia of rolstoelhockey! Daarnaast is er een informatiemarkt en ruimte voor ontspanning, wat te eten en drinken.

De sportdag wordt georganiseerd door de sportclubs HC Catwyck en HV Foreholte, samen met de buurtsportcoaches uit de Duin- en Bollenstreek en vindt plaats in sporthal de Wasbeek en de Korf in Sassenheim.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Handbalvereniging Foreholte heeft momenteel 1 enthousiast rolstoelteam dat wekelijks met elkaar traint en maandelijks competitiewedstrijden speelt. Binnen ons team staat in beweging komen, sportief bezig zijn centraal, iedereen doet mee naar zijn of haar kunnen en wordt zo onderdeel van het team.
Afgelopen jaar zijn we de samenwerking aangegaan met de rolstoelafdeling van Hockeyvereniging HC Catwyck om om ervaringen uit te wisselen en elkaar te versterken.
Om dit uit te breiden en iedereen de mogelijkheid te geven om kennis te laten maken met verschillende rolstoelsporten organiseren wij samen een sportdag.

Wat doe je als tegenprestatie

Een gave sportdag neerzetten waar iedereen welkom is om verschillende rolstoelsporten zelf te ervaren tijdens de clinics. Ben je op zoek naar een rolstoelsport maar heb je geen idee wat je mogelijkheden zijn, of ben je sporter en wil je jouw sport of juist iets anders een keer in de rolstoel ervaren? Wij nodigen iedere donateur uit om deze sportieve dag bij te wonen met een heerlijke kop koffie.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

20

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

100

Doelgroep

Sport(en)
Rolstoelbadminton
Boccia
Rolstoeldansen
Tafeltennis
Rolstoelhockey
Rolstoelhandbal
Handicap(s)
Lichamelijk,Meervoudig,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel,Psychisch,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen

Video's

Laatste donateurs

Carla Lansink

dinsdag 27 augustus 2024 18:00

€ 25,-

John Leenen

donderdag 15 augustus 2024 13:57

€ 50,-

Anoniem

woensdag 7 augustus 2024 22:48

€ 15,-