Direct door naar content

Multisportdag "Zichtbaar Sportief" Lisse

De sportdag voor iedereen met een visuele beperking

Header afbeelding van dit project

Op zaterdag 14 september 2024 organiseert Lionsclub De Oude Duinen bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse een sportdag voor iedereen met slecht, weinig of geen zicht. Sporten is niet alleen gezond, maar heeft ook een social aspect. Tijdens deze sportdag kunnen de deelnemers kennis maken met verschillende sporten (o.a. 5kamp atletiek, wandeling, duo fietsen, tandemfietsen, salsadansen, showdown, blindenvoetbal en blindensoftbal)

Kom je met het openbaar vervoer, dan halen we je/jullie op bij Station Sassenheim omdat we merken dat sportparken slecht bereikbaar zijn. Natuurlijk brengen je/jullie op het eind van de dag ook weer terug.

Tijdens deze verzorgde dag, krijgen de deelnemers, buddy's een ontvangst met koffie of thee met wat lekkers, een lunchpakket en op het eind van de dag een barbecue aangeboden.
De deelnemers zijn in de leeftijd van 10-80 jaar, waarbij ze soms met een partner komen, maar ook er een dagje uit van maken met een vriendin of kinderen met hun papa of mama.

Het doel van de dag is: het verzorgen van een sportdag in samenwerking met lokale en landelijke organisaties voor deelnemers met een visuele beperking. Het is een dag voor de ervaren blinde sporter om uitgedaagd te worden en waar andere juist nieuwe sporten kunnen leren kennen. En waarbij deelnemers en partners ervaringen kunnen uitwisselen.

We hopen er deze editie ook weer een succes van te maken.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Lionsclub De Oude Duinen is serviceclub en onderdeel van een internationale organisatie. We ondersteunen met verschillende activiteiten project. 1 van de pijlers van Lions International is het ondersteunen van mensen met een visuele beperking. In 2018 hebben we door een reuze bloemen mozaïek van 25m2 te maken en laten sponsoren, 8 tandems kunnen kopen voor een lokale organisatie. In 2023 hebben we met veel succes een sportdag georganiseerd voor 50 deelnemers met een visuele beperking en hun buddy's.

Wat doe je als tegenprestatie

- Op social media ook Uniek Sporten benoemen en onder de aandacht brengen
- Activiteiten van Uniek Sporten promoten
- (nog niet besproken) ons contactpersoon van de Gemeente meenemen in social media activiteiten
- De sponsoren uitnodigen voor de sportdag
- Na afloop een foto en video rapportage

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

0

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

50

Doelgroep

Sport(en)
Atletiek
Handicap(s)
Visueel (blind/slechtziend)
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Video's

Laatste donateurs

Joost Paijmans

Zet hem op!

vrijdag 23 augustus 2024 14:43

€ 50,-

Anoniem

vrijdag 23 augustus 2024 14:40

€ 50,-

Anoniem

vrijdag 23 augustus 2024 14:34

€ 50,-