Direct door naar content
Kom alles te weten over sporten met een visuele beperking! afbeelding nieuwsbericht

Kom alles te weten over sporten met een visuele beperking!

24 oktober 2024

Heb jij een visuele beperking en wil je gaan sporten of bewegen? Dat kan natuurlijk! Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je dat aanpakt en wat je nodig hebt om te beginnen. De workshop over sporten als je blind of slechtziend bent tijdens de Oogbeurs op 2 november is dan een goed startpunt.

De oogbeurs op 1 en 2 november in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht is voor iedereen die te maken heeft met een visuele beperking. Dit kunnen mensen zijn die zelf minder zicht hebben, maar ook mensen die zich inzetten voor anderen met een visuele beperking: familie, vrienden, zorgverleners, oogartsen, onderzoekers, werkgevers, inclusieambtenaren en andere geïnteresseerden. Op deze beurs komen allerlei actuele ontwikkelingen voorbij over het leven met een visuele beperking. Het doel van de organisatie is het verbeteren van het leven en werk van iedereen die te maken heeft met een visuele beperking.

Tips van Liesette Bruinsma

Daar hoort sport uiteraard ook bij! Tijdens de workshop ‘sport als je blind of slechtziend bent’ kom je te weten wat er zoal mogelijk is op sportgebied. Laat je inspireren door Paralympisch kampioen zwemmen Liesette Bruinsma en showdown-speelster Marthe de Kruif. Hoe vochten zij zich naar de top?

Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten

In het tweede deel van de workshop ga je zelf aan de slag en krijg je tips en tricks. Een aantal sporters met een visuele beperking zal vertellen hoe zij een passende sport hebben gevonden. Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten zullen ook een toelichting geven hoe zij hierbij ondersteunen. Vanuit Uniek Sporten zullen we onder andere dieper ingaan op de mogelijkheden van Uniek Sporten Thuis.

Workouts met audiodescriptie

Met een visuele beperking kun je namelijk ook meedoen aan dit online programma. We hebben alle workouts in Uniek Sporten Thuis voorzien van audiodescriptie. Op die manier krijg je extra uitleg te horen over hoe je de oefeningen moet uitvoeren en waar je op moet letten. Daarnaast zijn contrastkleuren en de lettergrootte aan te passen en is de achtergrond van video's voor een visuele beperking volledig neutraal zodat het contrast met de trainer maximaal is.

in de workshop  leggen we verder uit hoe je met de Sportzoeker een sport kunt vinden die aansluit bij jouw visuele beperking. Daarnaast bespreken we de mogelijkheden van Uniek Sporten Hulpmiddelen voor het geval je bij het sporten een hulpmiddel nodig hebt.

Aanmelden

De workshop vindt plaats tijdens het kennisevent Oog op Kennis op 2 november van 10:15u.-12.30u. (zaalnummer: 211 en 212). De Oogbeurs en Oog op Kennis zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden voor deze workshop is niet nodig. Wel dien je van tevoren gratis tickets te reserveren via deze website

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: