Direct door naar content
4e KPN Voetbalvriendendag was groot feest! afbeelding nieuwsbericht

4e KPN Voetbalvriendendag was groot feest!

21 oktober 2024

De vierde editie van de KPN Voetbalvriendendag was afgelopen zondag weer één groot voetbalspektakel. Maar liefst 800 voetbalgekke mensen waren naar de KNVB Campus gekomen om een lekker potje te voetballen, met Nick Olij op de foto te gaan of een scheidsrechtsersclinic te volgen.

De KPN Voetbalvriendendag is een evenement dat wordt georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met 1% FairShare partner KPN. De bezoekers aan deze dag beleefden een onvergetelijke voetbaldag. Met de KNVB Campus in Zeist, waar de Nederlandse elftallen ook trainen, had de dag al een bijzondere locatie. Als je daar loopt dan voel je: deze plek ademt voetbal.

Freestylevoetbal met Jasmijn

De Voetbalvriendendag werd geopend door Jasmijn die een leuke show gaf als freestylevoetbalster. Daarna konden de deelnemers ook de hele dag zelf samen met Jasmijn aan de slag. Bij één van de activiteiten op het programma leerde Jasmijn iedereen verschillende trucjes, zoals de bal in je nek leggen. Ze gaf iedereen persoonlijke aandacht, uitleg en vooral veel handige tips om thuis verder te oefenen.

Met Nick Olij op de foto

In dat hoofdprogramma waren nog drie rondes met verschillende voetbalactiviteiten. Bij de Voetbalquiz werd in elke ronde goed bezocht. De Q&A met keeper Nick Olij was zoals verwacht voor velen ook een hoogtepunt. Hij heeft tijdens de KPN Voetbalvriendendag niet gekeept, maar in plaats van ballen kon iedereen allerlei vragen op hem afvuren. Alles mocht gevraagd worden over zijn carrière, het keepen en zijn privéleven. Nick nam ook uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan.

Clinic VAR-kijken

De vierde activiteit werd verzorgd door scheidsrechter Allard Lindhout, die een clinic gaf over de VAR en hoe je naar die beelden moet kijken. Hij gaf zo een unieke clinic over het scheidsrechtersvak. Met zijn verleden als leraar in het speciaal onderwijs wist hij zijn enthousiasme voor dat vak goed en duidelijk over te brengen.

Video’s maken met Gerkicks

Naast die vier hoofdactiviteiten konden de deelnemers nog veel meer doen. Zo kon er dit jaar voor het eerst met de bekende TikTokker Gerkicks een eigen voetbalvideo worden gemaakt. Daarvoor was een rondje gemaakt met schermen om tegenaan te schieten. Een lichtje gaf aan op welk scherm raak geschoten moest worden. Iedereen kon dit doen en dat leverde vervolgens leuke filmpjes op. Die video’s kregen de deelnemers in de mail en konden ze vervolgens delen op hun socials.

Overal voetballen

Door de dag heen was er ook de mogelijkheid om powerchairvoetbal rolstoelen uit te proberen, een rondleiding op de KNVB Campus te krijgen, tegen elkaar en bekende esporters te gamen in de KPN Game Truck of dartvoetbal te spelen of je te laten schminken. Met de doeltjes en veldjes die overal waren gemaakt, was er geen plek op de KNVB Campus waar je niet kon voetballen. De muziek van de band ‘Bekend van TV’ maakte het tot een compleet voetbalfeest!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: