Direct door naar content
HV Quintus start eerste jeugdteam rolstoelhandbal afbeelding nieuwsbericht

HV Quintus start eerste jeugdteam rolstoelhandbal

20 oktober 2024

Rolstoelhandbal is al een tijd een groeiende sport in Nederland. Doordat rolstoelhandbal openstaat voor iedereen, met of zonder beperking, is deze sport erg populair aan het worden. Wat daarbij helpt is dat door het hele land handbalverenigingen deze toffe rolstoelsport aanbieden. Bij HV Quintus uit het Zuid-Hollandse Kwintsheul doen ze dit al 10 jaar. Zij zetten nu de volgende stap met het eerste jeugdteam rolstoelhandbal van Nederland!

Rolstoelhandbal is net als handbal een snelle sport, waarbij alles draait om het doeltje van 1,6 meter breed. Rond dat doel is een cirkel gemaakt waar alleen de keeper mag komen. Tijdens een spel zijn een aantal regels belangrijk. Zo mag je alleen dribbelen met de bal op schouderhoogte. Als je de bal vastpakt, moet je binnen drie seconden overspelen of op doel gooien. Deze sport is al langer erg populair in Nederland. Dat komt ook doordat je voor deze sport niet rolstoelgebonden hoeft te zijn. Het kan goed dat je in het gemengde team samenspeelt met spelers die die door blessures niet mee kunnen doen met regulier handbal. Bij rolstoelhandbal kun je dus een mooie mix verwachten.

Eerste jeugdteam van Nederland

Bij HV Quintus willen ze deze sport graag verder brengen, daarom hebben ze nu een jeugdteam opgericht. Zij zijn begonnen met clinics rolstoelhandbal om kinderen tot 16 jaar te interesseren voor de sport. De eerste proeftrainingen waren al een succes, want alle vier de deelnemers hebben zich daarna enthousiast ingeschreven als lid van de vereniging. Aan de glimlach bij de kinderen was duidelijk te zien dat ze ontzettend veel zin hebben in hun nieuwe sport.

Meer verenigingen inspireren

Bij de laatste proeftraining konden de ouders en broers/zussen ook even in een sportrolstoel zitten om samen met de jeugdleden van het rolstoelteam de sport te ervaren. Dit was voor een aantal familieleden een mooie eyeopener. Dat was voor iedereen een mooie introductie op de sport. De kinderen staan nu elke week te trappelen om weer te mogen trainen. Dat geeft de trainers van het jeugdteam ook de energie om leuke trainingen te verzorgen en de rest van Nederland te inspireren. Bij HV Quintus hopen ze namelijk dat meer verenigingen hun voorbeeld gaan volgen en ook een jeugdteam gaan starten. Dan zou een leuke competitie kunnen worden opgezet.

Ga voor vragen kun je mailen met Danielle: rolstoel@quintushandbal.nl

Meer informatie over deze sport vind je ook op de pagina over rolstoelhandbal

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: