Direct door naar content
Schrijf je nu nog in voor het NN Running Blind Weekend! afbeelding nieuwsbericht

Schrijf je nu nog in voor het NN Running Blind Weekend!

15 oktober 2024

Over het maand is het weer zover: het NN Running Blind Weekend op 16 en 17 november. Dit is de tweede editie van het meest toegankelijke hardloopevenement voor mensen met een visuele beperking. Iedereen kan meedoen: of je nu een ervaren of beginnende hardloper bent. Met de toevoeging van de Mini NN Running Blind kunnen nu ook de jongste lopers meedoen!

Na de succesvolle eerste editie van het NN Running Blind Weekend keert dit gezamelijke hardloopinitiatief van Uniek Sporten en Nationale-Nederlanden weer terug. Ook dit jaar wordt dit bijzondere evenement weer georganiseerd tijdens de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen, wat onder hardlopers als een klassieker geldt. Die kun je dus nu ook beleven als je een visuele beperking hebt.

Compleet verzorgd

Bij die beleving hoort dat je als deelnemer aan het NN Running Blind Weekend helemaal wordt verzorgd. Je kunt bijvoorbeeld in aanloop naar het evenement gebruikmaken van trainingsschema’s. Tijdens het evenement zijn er speciale ontvangstruimtes en startvakken. Als loper wordt je naar de start begeleid en krijg je een startnummer met braille! Ook belangrijk om te weten: je kunt met een eigen buddy meedoen, maar als je die niet hebt dan kun je voor dit evenement aan een buddy worden gekoppeld!

Nederlands kampioen

Je kunt bij het NN Running Weekend kiezen uit drie afstanden. Op zaterdag staat eerst al de nieuwe NN Mini Running Blind over 800 meter op het programma. Die afstand maakt het nu ook mogelijk voor kinderen met een visuele beperking om mee te doen. Zaterdagavond staat ook de 7 km op het programma. Op zondag gaat de 15 km van start voor de ervaren lopers met een lange adem. Op beide afstanden wordt dit jaar gestreden omde officieuze titel ‘Nederlands Kampioen’.

Inschrijven

Heb jij een visuele beperking en lijkt het je leuk om een keer aan een groot hardloopevenement mee te doen? Grijp dan nu je kans en schrijf je in! Dit kan nog tot 31 oktober via de website van Running Blind.

Meer info over het weekend vind je op de website van de NN7Heuvelenloop.

Deze video geeft in beeld en zeker ook geluid een impressie van het NN Running Blind Weekend

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: