Direct door naar content
Duik in aangepast gamen bij Gameforce 2024! afbeelding nieuwsbericht

Duik in aangepast gamen bij Gameforce 2024!

03 oktober 2024

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Dan is een bezoek aan GameForce 2024 op 5 en 6 oktober zeker een aanrader. Bij deze grootste gamebeurs van de Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht wordt veel aandacht besteed aan innovaties voor aangepast gamen. Het is daardoor een feest voor elke gamer!

Tijdens Gameforce laat Ties Klok, fysiotherapeut bij revalidatiecentrum Klimmendaal, je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aangepast gamen zien. Je kunt vooral heel veel zelf uitproberen, zoals aangepaste apparatuur voor de Xbox, PS5, Nintendo Switch en de PC.

Aanpasbare controllers

Op de beurs kun je bij Ties verder kennismaken met drie bijzondere innnovaties voor aangepast gamen. Dat is allereerst de Proteus Controller, dit is een volledig modulaire controller die je zo kunt bouwen dat dat hij bij precies bij jouw wensen aansluit. Tijdens deze gamebeurs kun je deze controller met verwisselbare modules en een ergonomische ontwerp voor het eerst testen. Een andere interessante nieuwe oplossing die je bij Gameforce kunt bewonderen is Thumbsoldiers. Dit is een verbinding voor standaardcontrollers die ruimte biedt voor opzetstukken, zonder dat er industriële aanpassingen nodig zijn.

Oogbesturing

Op het gebied van oogbesturing bij gaming gaan de ontwikkelingen de laatste jaren ook hard vooruit. Bij Gameforce kun je ervaren hoe het is om je favoriete games te besturen met hoofdbewegingen of een glimlach. Playability gebruikt AI-software om gezichtsuitdrukkingen en bewegingen om te zetten in gamecommando’s, waardoor gamen voor iedereen toegankelijker wordt.

Nieuwe contacten

Behalve die vette nieuwe controllers en oplossingen kun je bij Gameforce ook advies krijgen over jouw mogelijkheden met aangepast gamen. Je kunt ook in contact komen met andere gamers met en zonder beperking. Daar hoort natuurlijk ook bij dat je met andere gamers kunt gaan gamen, sommigen van die gamers doen in esports al mee op wereldniveau.

Ga voor meer informatie naar deze website

In deze video legt Ties al uit wat gamen met een beperking kan betekenen als je een beperking hebt:

Meer weten over gamen en esports met een beperking? Op Uniek Esports vind je alles wat je wil weten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: