Direct door naar content
Fonds Gehandicaptensport op het podium bij NN Dam tot Damloop afbeelding nieuwsbericht

Fonds Gehandicaptensport op het podium bij NN Dam tot Damloop

23 september 2024

Bij de NN Dam tot Damloop afgelopen zondag was ook veel aandacht voor sporters met beperking. Aan de 16 kilometer deden in totaal twintig Running Blind-koppels mee. Kinderen met een beperking konden meedoen met de Mini Dam tot Damloop Specials. En omdat Fonds Gehandicaptensport het goede doel is van het evenement, werd op allerlei manieren geld ingezameld om sport met een beperking mogelijk te maken.

Fonds Gehandicaptensport is vanaf dit jaar tot 2027 het officiële goede doel van de NN Dam tot Damloop. Dat was bij de start in Amsterdam al te merken, want onze ambassadeur en Paralympisch kampioen op 200 meter Kimberley Alkemade gaf het startschot voor de goede doelenteams. Bij de finish werden ook de toeschouwers bij het goede doel betrokken. Zij konden namelijk een supportbloem kopen waar ze een persoonlijke boodschap voor hun favoriete hardloper op konden schrijven. Daarmee gaven ze ook hun support aan Fonds Gehandicaptensport.

Mini Dam tot Damloop Specials

De Mini Dam tot Damloop Special in Zaandam was ook een hoogtepunt van deze sportieve dag. Iedereen kon aan deze leuke loop meedoen. Zo konden kinderen met een beperking ook de Damloopbeleving met finish op de iconische Peperstraat meemaken. Aan deze loop van 600 meter deden kinderen met framerunners, rollators en andere hulpmiddelen mee.

(S)Cool on Wheels Clinic

Voor en na de Mini tot Damloop konden kinderen ook nog meedoen aan een live (s)cool on Wheels Clinic. Op een klein veldje konden kinderen met en zonder beperking hoe het is om rolstoelhandbal te doen. De hele dag door werd daar onder leiding van onze begeleiders veel plezier beleefd aan het rollen in de rolstoelen en het overspelen van de bal.

Geld ingezamd voor hulpmiddelen

In totaal is er een bedrag van ruim € 23.000 opgehaald! Met dit bedrag kan Fonds Gehandicaptensport weer een hoop mensen voorzien van een hulpmiddel. Zo helpen de deelnemers aan de NN Dam tot Damloop mee om mensen met een beperking meer te kunnen laten sporten. En Meedoen = Winnen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: