Direct door naar content
Gezondheidsmarkt & vitaliteitstest in Oisterwijk 55+ afbeelding nieuwsbericht

Gezondheidsmarkt & vitaliteitstest in Oisterwijk 55+

13 september 2024

Op 5 oktober 2024 vindt er in Oisterwijk een geweldige dag vol gezondheid en vitaliteit plaats: de Gezondheidsmarkt & Vitaliteitstest, speciaal voor 55-plussers uit de regio Moergestel, Haaren, Oisterwijk en Heukelom. De markt wordt gehouden van 09:00 tot 17:00 uur op Den Donk (Sportlaan 12, Oisterwijk) en biedt een unieke kans voor senioren om meer te leren over gezondheid, in contact te komen met deskundigen en praktische tips te krijgen om fit en vitaal te blijven.

Wat kun je verwachten op de Gezondheidsmarkt?

Op de Gezondheidsmarkt zullen verschillende lokale organisaties aanwezig zijn die waardevolle informatie en advies kunnen geven over diverse aspecten van gezondheid en welzijn. Zo kunnen bezoekers in gesprek gaan met onder andere:

  • Diëtisten en voedingsdeskundigen voor advies over gezonde voeding
  • Fysiotherapeuten voor tips over bewegen en het voorkomen van blessures
  • Sociale werkers die advies geven over welzijn en ondersteuning
  • Zorgverleners en cliëntenondersteuners voor vragen over thuiszorg en medische ondersteuning
  • Dementieconsulenten voor begeleiding en informatie over omgaan met dementie
  • Beweegcoaches voor persoonlijke begeleiding in het vinden van de juiste manier van bewegen

Daarnaast zijn er ook stands waar bezoekers producten kunnen ontdekken die bijdragen aan een gezonde leefstijl. De toegang tot de Gezondheidsmarkt is gratis en de hele dag toegankelijk voor iedereen.

Vitaliteitstest: Hoe vitaal ben jij?

Naast de Gezondheidsmarkt kun je gratis deelnemen aan de Vitaliteitstest. Dit is een uitgebreide test die je inzicht geeft in jouw fysieke gesteldheid en vitaliteit. De test kijkt naar verschillende belangrijke aspecten zoals:

  • Kracht
  • BMI (Body Mass Index)
  • Uithoudingsvermogen
  • Reactie- en coördinatievermogen
  • Glucosewaarde

De vitaliteitstest duurt ongeveer 45 minuten en wordt op afspraak uitgevoerd. Dit betekent dat je je vooraf moet inschrijven, want vol = vol! Zorg ervoor dat je makkelijk zittende kleding en schoenen draagt zodat je optimaal kunt presteren tijdens de test. Zijn er bijzondere omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden? Geef dit dan van tevoren aan bij de start van de test.

Aanmelden voor de Vitaliteitstest

Je kunt je aanmelden voor de vitaliteitstest vanaf 1 september via de website www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl of door de QR-code te scannen die te vinden is op de flyers en posters van het evenement. Zorg ervoor dat je je plek op tijd reserveert, zodat je zeker weet dat je mee kunt doen!

Waarom deelnemen aan de Gezondheidsmarkt?

Dit evenement is dé kans om in een ontspannen en informele sfeer advies te krijgen van gezondheidsexperts en professionals. Of je nu meer wilt weten over gezonde voeding, hoe je je beweegpatroon kunt verbeteren, of vragen hebt over zorg en welzijn, de Gezondheidsmarkt biedt een breed scala aan informatie. Bovendien is het een mooie gelegenheid om in contact te komen met leeftijdsgenoten en om kennis en ervaringen uit te wisselen. Door deel te nemen aan de vitaliteitstest krijg je bovendien waardevolle inzichten in je gezondheid, zodat je weet waar je staat en hoe je jezelf nog verder kunt verbeteren.

Praktische informatie

  • Datum: 5 oktober 2024
  • Tijd: 09:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Den Donk, Sportlaan 12, Oisterwijk
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden Vitaliteitstest: Via www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl of scan de QR-code

Voor vragen over het evenement of de vitaliteitstest kun je mailen naar: lisan@natuurlijkgezondoisterwijk.nl.

We hopen je te zien op 5 oktober voor een dag vol inspiratie, informatie en vitaliteit!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: