Direct door naar content
Doe met je handbike mee aan de Jan Janssen Classic op 14 september afbeelding nieuwsbericht

Doe met je handbike mee aan de Jan Janssen Classic op 14 september

30 juli 2024

Het is zover: op 14 september de Jan Janssen Classic keert terug! En dit jaar is het legendarische fietsevenement ook geschikt voor handbikers. De Jan Janssen Classic wordt sinds 1985 georganiseerd en is uitgegroeid tot een van de grootste tochten van Nederland. Het is een echte klassieker met veel hoogtemeters. Voor handbikers is er een speciale route van 50 kilometer uitgezet. De start en finish vindt plaats op Papendal. 

Een fietsevenement met een legendarisch boegbeeld

De Jan Janssen Classic draagt de naam van Jan Janssen, een iconische wielrenner die geschiedenis schreef als de eerste Nederlander die in 1968 de Tour de France won. Zijn successen in de wielersport, waaronder overwinningen in de Vuelta a España en Parijs-Roubaix, maken hem een inspirerend voorbeeld voor velen. Janssen is al lange tijd een groot supporter van Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten en deelt onze visie om sporten voor iedereen toegankelijk te maken.

Toegankelijke routes en diverse activiteiten

De Jan Janssen Classic 2024 biedt, naast de route van 50 kilometer voor handbikers, ook andere routes aan, variërend in afstand en moeilijkheidsgraad, zodat fietsers van alle niveaus kunnen deelnemen. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe gravelroutes voor degenen die een extra uitdaging zoeken. Bovendien wordt er een speciaal programma georganiseerd met activiteiten en entertainment voor alle aanwezigen, zodat het een feestelijke dag wordt voor iedereen, zowel deelnemers als toeschouwers.

Schrijf je nu in!

De inschrijving voor de Jan Janssen Classic 2024 is geopend. Zowel individuele deelnemers als bedrijventeams kunnen zich aanmelden. Voor meer informatie en het inschrijfformulier, bezoek de website van de Jan Janssen Classic.

De Jan Janssen Classic 2024 belooft een dag vol sportieve prestaties en gezelligheid te worden, waar inclusiviteit en toegankelijkheid centraal staan. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een evenement dat sporten voor iedereen mogelijk maakt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: