Direct door naar content
Vraag het Uniek Sporten: hoe volg ik de Paralympische Spelen? afbeelding nieuwsbericht

Vraag het Uniek Sporten: hoe volg ik de Paralympische Spelen?

25 augustus 2024

Sporten of bewegen met een beperking kan allerlei vragen oproepen. Hoe vind ik een sport? Welke activiteit kan ik met mijn beperking doen? Of: hoe start ik aangepast aanbod op de club? Al dat soort vragen bundelen we in de rubriek ‘Vraag het Uniek Sporten’, omdat de antwoorden voor meer mensen interessant zijn. Deze keer een paralympische editie: Hoe volg ik thuis de Paralympische Spelen in Parijs?

Van 28 augustus tot 8 september zijn de Paralympische Spelen in Parijs. Tijdens dit grote sporttoernooi kun je helemaal opgaan in de paralympische sport. Grote kans dat jij door de beelden van al die topsporters ook geïnspireerd raakt om te gaan sporten. Veel van die sporten die je op tv ziet, vind je ook in onze Sportzoeker. Daar kun je ook gelijk een club bij jou in de buurt vinden.

De Spelen op tv

Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je de Spelen kunt volgen. Goed nieuws: deze Paralympische Spelen zijn beter dan ooit te volgen voor thuisblijvers! Voor het eerst is er volledige tv-productie voor alle wedstrijden van alle 22 sporten. De NOS gaat tien uur live sport op tv uitzenden en biedt daarnaast met vijf livestreams de kijker de mogelijkheid om bijna alle Nederlandse prestaties live te kunnen volgen. Daarnaast zijn er verlengde Sportjournaals, is er veel aandacht online en op radio.

NOS Studio Para Parijs

’s Avonds kun je ook een live avondprogramma kijken: NOS Studio Para Parijs. Vanuit de tuin van concertzaal Le Cabaret Sauvage, waar ook het TeamNL Huis is, heeft presentatrice Eline van der Zeeuw een tafel met vier analisten oud-rolstoeltennister Jiske Griffioen, rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen, paralympisch zwemmer Querijn en paralympisch atlete Marije Smits. Samen bespreken ze de prestaties van de dag en wordt ook stilgestaan bij de boeiende weg van de paralympiërs naar Parijs.

Op de slotdag, zondag 8 september, wordt de laatste NOS Studio Para Parijs uitgezonden vanaf 16.00 uur. Dat is aansluitend op de finale van het rolstoelbasketbal voor vrouwen, waar de Nederlandse rolstoelbasketbalsters hopelijk in actie komen.

Openings- en sluitingsceremonie

Als je de Paralympische Spelen thuis echt wil mee beleven dan pak je de openingscerenomie natuurlijk ook mee om in de stemming te komen. Die show is op woensdag 28 augustus live te zien op NPO 3, van 19.58 tot 22.29 uur, en via de streams op NOS.nl en de NOS-app. De sluitingsceremonie, op zondag 8 september, begint om 20.00 uur en is rechtstreeks te zien via de streams op NOS.nl en de NOS-app.

Serie ‘Unstoppable’

Wil je meer paralympische sport zien? Dan is de nieuwe BNNVARA-serie ‘Unstoppable’ zeker een aanrader. In deze vierdelige documentaire worden vier talentvolle topsporters gevolgd tijdens hun voorbereidingen op de Spelen van 2024 én tijdens hun verblijf in Parijs: onze ambassadeur parawielrenner Tristan Bangma, parazwemster Chantalle Zijderveld, rolstoelbasketbalster Bo Kramer en bocciaspeler Marco Dekker. De eerste aflevering is afgelopen vrijdag al online gekomen. Bekijk hieronder de trailer:

Stel ook je vraag

Heb jij ook een vraag over sporten met een beperking? Of het nu voor jezelf is, voor een ander of voor je club: stel je vraag aan Uniek Sporten door een mail te sturen naar info@unieksporten.nl

Foto: BNNVARA

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: